Genç Odası Çalışma Masası Modelleri; Evlerimizin minik minik ortalarda gezen kızları ve erkeklerdi artık büyüdü ve kocaman birer bireyler olduysa sıra genç odası dekore etmede. Çocukken sürece dahil ettiğiniz çocuklarınızın dekorasyon sürecine artık siz dahil olmaya çalışacaksınız. Hemen hemen her evde her yaştan genç kız ve genç erkeklerin kendilerine ait bir odaları  bulunmaktadır. Ebeveynlerin odaları ne kadar özel ise genç çocuklarınızın odaları da çok daha önemli ve özel alan olmuşlardır.

Genç odalarını dekore etme sürecinde artık kendi istekleri ve ilgileri söz konusudur. Bu dekorasyon sürecinde odalarının kendilerinin planladığı kendilerinin seçtiği ayrıntılarla dolu olmasını isterler.

Genç Odası Çalışma Masası Modelleri; Bambaşka Bir Dünya

Evet. Ergenlik çağının tam içinde veya sonunda olan gençlerimiz için odaları gerçekten onlar için bambaşka bir dünya konumundadır. Bu süreçte odalarını yalnız dekore etmek isteyecekler fakat bir yerden sonra mutlaka sizin de fikirlerinize ihtiyaç duyacaklardır. Gelelim bir genç hanım veya bir genç beyin odasının nasıl dekore edilmesi gerektiğine.

Öncelikle büyük veya küçük olsun kendilerine ait hissettikleri bir odalarının olması artık zorunluluk olmuştur. Özel hayatlarını ve mahremiyetlerini rahatça yaşabilmelidirler. Bu noktada dekorasyon sürecinde ortak fikirlerle hareket etmeniz çok akıllıca bir karar olacaktır.

Dekorasyon sürecinde alacağınız ilk karar ve atacağınız ilk adım birlikte bir yol haritası çıkarmak olacaktır. Duvar renginden perdelere, yatak modelinden halıya kadar alacağınız bir çok şeyi planlayıp not etmelisiniz.

Odanızı açık renklerde dekore etmeniz olduğundan daha ferah bir hava yaratırken göründüğünden çok daha büyük olarak algılanmasını sağlayacaktır.

Çalışma Masası Nasıl Olmalı!

Oda dekorasyonunu zevkinize göre tamamladığınızda eksik kalan önemli ayrıntılardan birisi de çalışma masalarıdır.

Odalarınız için ister hazır olan modelleri tercih edebilir isterseniz de odanın müsaitlik durumuna göre kendi tasarladığınız bir modeli yaptırabilirsiniz. Aşağıda sizler için seçtiğimiz birkaç model üzerinden Genç Odası Çalışma Masası Modellerini birlikte inceleyebiliriz.

  • Klasik beyaz bir masa satın alabilir üzerini rahatça kitaplık olarak kullanabileceğimiz raflarla dekore edebiliriz. Bu tarz klasik ölçülerde olan masaları hemen hemen her boyuttaki odaya yerleştirip üzerini zevkimize göre dizayn edebiliriz.
  • Erkeklerde çoğunlukla sade ve sert tasarımlar göze çarparken kızların odalarında genellikle pembe renk ile dekore edilen çalışma masalarına şahit olabiliyoruz.
  • Eğer gküçük bir odaya sahipseniz direk duvara monte edilen çekmeceli plakaları çalışma masası olarak tercih edebilirsiniz. Bu tarz masaları açılır kapanır şeklinde tasarlayıp yaptırmanız yerden tasarruf etmenizi de sağlayacaktır.
  • Bir Diğer duvara  monte etmeli masamız  iste bu tasarımdadır. Bu tarz modeller yine en çok erkekler tarafından tercih edilmektedir. Cam önüne ekleyeceğiniz sandık şeklindeki oturma alanı ile de odaya masa ile uyumlu hava katarak farklı bir depolama alanı oluşturabileceksiniz.
  • Özellikle farklı alanlarda da rahatça çalışabilmek için ekstra olarak tercih edilen bir diğer masa türü de orta sehpa şeklinde olanlardır. Odalarında çalışmaktan sıkılıp farklı bir mekana geçmek isteyen gençler için yükselebilen orta sehpalar oldukça kullanışlı olan ürünlerden bir tanesidir.
  • Yukarıda gördüğünüz tarzda çalışma masaları özellikle tasarım istemeyen kolay örneklerden biridir. Masa üstü duvar kısmına asabileceğiniz delikli metal plaka ile raf tasarımını dilediğiniz gibi yapabilir isterseniz sıklıkla  değiştirebilirsiniz.
  • Klasik masalardan ziyade farklı olan modeller ilginizi çekiyorsa kütük plakalı masalar tam size göre. Gerçek ağaç kütükleri ile yapılmış bu tarz masalar odanıza çok daha modern bir hava katacaktır.
  • Aşağıda ise sizler için seçtiğimiz diğer maslara bakabilir odanız için farklı fikirler oluşturabilirsiniz.